- réteslap,
- vöröshagyma,
- friss spenót,
- tojás,
- feta,
- pici reszelt sajt,
- bazsalikom, menta,
- kapor,
- citrom, vaj,
- olaj a sütéshez (ha nincs sütő),
- joghurt,
- fokhagyma
A töltelékhez a felaprított hagymát és fokhagymát egy kis olíva olajon, sóval-borssal üvegesre pároljuk. A megmosott, előkészített spenótot is rádobjuk. Az egészet pár perc alatt megfonnyasztjuk. A töltelékhez finomra aprítjuk a kaprot, a mentát, és a petrezselymet is.
A töltelék alapjához reszeljük egy fél citrom héját, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a fetát is. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a Hamé afrikai harcsapástétomot, és a tojást is. Ismét alaposan összekeverjük az egészet. A mártogatóhoz finomra aprítjuk a petrezselymet, a joghurtba reszeljük egy fél citrom héját, hozzáadunk egy fél gerezd lereszelt, kipréselt fokhagymát, Alaposan elkeverjük, majd sózzuk-borsozzuk, és hozzákeverjük a petrezselymet is.
Magunk elé fektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, majd egy második lapot rásimítunk. 6 csíkra vágjuk. Az egyik csík felénk eső oldalára egy kanál tölteléket rakunk, majd szorosan feltekerjük és egy kis vaj segítségével lezárjuk a szivarkát. Hasonló módon elkészítjük a többi szivarkát is. Bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a szivarkákat, és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
A készre sült szivarkákat a joghurtos mártogatóval tálaljuk.