AFRIKAI HARCSÁS-GOMBÁS TÖLTÖTT ÓRIÁS KAGYLÓTÉSZTA

AFRIKAI HARCSÁS-GOMBÁS TÖLTÖTT ÓRIÁS KAGYLÓTÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 teáskanál dijoni mustár,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 csomag Hamé afrikai harcsa pástétom,
  • 40 dkg kagylótészta,
  • 25 dkg barna csiperkegomba,
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma,
  • fél citrom reszelt héja,
  • egy marék apróra vágott metélőhagyma,
  • bors ízlés szerint,
  • só ízlés szerint.
Pasta Conchiglioni with mushrooms in a white plate on wood background.

Elkészítés:

Egy nagy fazék sós vízben a tésztát a csomagolás utasítása alapján megfőzzük, majd lecsepegtetjük és egy enyhén kiolajozott tálalóedénybe öntjük.

Egy kevés olajon éppen csak átmelegítjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk az ízlés szerint szeletekre vagy apró darabokra vágott gombát. Közben egy tálban összekeverjük a tejszínt, a Hamé afrikai harcsa halpástétomot, a mustárt és a citromhéjat – majd amikor a gomba már kellőképpen összeesett, hozzáöntjük az így kapott masszát is. Sóval, borssal ízesítjük, apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.

Jó étvágyat!