AFRIKAI HARCSÁS-GOMBÁS TÖLTÖTT ÓRIÁS KAGYLÓTÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 2 teáskanál dijoni mustár,
- 2 dl tejszín,
- 2 csomag Hamé afrikai harcsa pástétom,
- 40 dkg kagylótészta,
- 25 dkg barna csiperkegomba,
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma,
- fél citrom reszelt héja,
- egy marék apróra vágott metélőhagyma,
- bors ízlés szerint,
- só ízlés szerint.

Elkészítés:
Egy nagy fazék sós vízben a tésztát a csomagolás utasítása alapján megfőzzük, majd lecsepegtetjük és egy enyhén kiolajozott tálalóedénybe öntjük.
Egy kevés olajon éppen csak átmelegítjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk az ízlés szerint szeletekre vagy apró darabokra vágott gombát. Közben egy tálban összekeverjük a tejszínt, a Hamé afrikai harcsa halpástétomot, a mustárt és a citromhéjat – majd amikor a gomba már kellőképpen összeesett, hozzáöntjük az így kapott masszát is. Sóval, borssal ízesítjük, apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.
Jó étvágyat!