ANGOL HALKRÉMES PITE

HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek vaj,
  • 1 dl tej,
  • 1 teáskanál angol mustár,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 csomag Hamé lazacos pástétom,
  • 150 g darabokra felvágott lazacfilé,
  • 2 szál póréhagyma,
  • 2 fej nagyobb méretű krumpli,
  • egy marék friss kapor,
  • fél citrom leve,
  • csipet só,
  • őrölt fehérbors ízlés szerint,
  • őrölt szerecsendió ízlés szerint.
Fishpie_web

Elkészítés:

A krumplit meghámozva, kockákra vágva feltesszük sós vízben főni. Ha megpuhult, leszűrjük, egy nagyobb darab vajjal összetörjük, végül hozzáadjuk az angol mustárt és azt is jól elkeverjük benne. Közben a kaprot apróra vágjuk, a póréhagymát pedig megmossuk és felszeleteljük. A póréhagymát lobogó vízben 5 percen át puhítjuk, majd alaposan leszűrjük és félretesszük.

Jöhet a besamelmártás: közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Néhány percig hagyjuk pirulni, de közben folyamatosan keverjük. Apránként adagolva, a fakanalat végig mozgásban tartva hozzáöntjük a tejet is. Sót, őrölt fehérborsot és szerecsendiót szórunk a besűrűsödött mártásba, citromlével ízesítjük.

Az apróra vágott kaprot, a főtt póréhagymát és a Hamé lazacos pástétomot a besamelhez keverjük, majd óvatosan belefogatjuk a lazacdarabokat is. Az egészet sütőformába tesszük és befedjük a krumplis masszával, a széleknél jól eldolgozva. Sütőben 180 fokon (légkeveréses sütő esetén) 30 percig sütjük, magában vagy párolt borsóval, brokkolival tálalva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!