ÍNYENC HALPOGÁCSÁK

HOZZÁVALÓK:

  • másfél evőkanál halszósz,
  • egy kevés olaj,
  • 1 db tojás,
  • 15 dkg bármilyen fehér húsú halfilé,
  • 2 csomag Hamé afrikai harcsa pástétom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 1 db hegyes zöldpaprika,
  • 8 db zöld, vastagra szeletelt ceruzabab,
  • 2 db zöld, szárított Kaffir lime levél,
  • 1 db friss citromfű,
  • 3 szelet friss gyömbér,
  • 1 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél,
  • néhány kanál liszt.
delicious fresh fried fish cakes on skillet with lime slices, authentic recipe, view from above

Elkészítés:

A Kaffir lime leveleket beáztatjuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk őket a középső, kemény eret kivágva. A hagymát, a gyömbért, a koriandert, a fokhagymát, a citromfüvet és az erős paprikát a Hamé afrikai harcsa pástétommal együtt a turmixgépben sima péppé keverjük. Hozzáadunk 3-5 evőkanál hideg vizet, majd a tojást és a halszószt is.

Beleforgatjuk az egészen vékonyra szelt zöldbabot, a felaprított Kaffir lime leveleket és az apró kockákra vágott halfilét. A masszát az állagától függően egy kis liszt hozzáadásával szilárdítjuk.

Egy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat, és a masszából egy-egy evőkanálnyi mennyiséget belekanalazunk. Mikor mindkét oldala aranybarnára pirult, konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Forrón, friss korianderrel vagy citromgerezdekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!