HOZZÁVALÓK:
- másfél evőkanál halszósz,
- egy kevés olaj,
- 1 db tojás,
- 15 dkg bármilyen fehér húsú halfilé,
- 2 csomag Hamé afrikai harcsa pástétom,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 1 db hegyes zöldpaprika,
- 8 db zöld, vastagra szeletelt ceruzabab,
- 2 db zöld, szárított Kaffir lime levél,
- 1 db friss citromfű,
- 3 szelet friss gyömbér,
- 1 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél,
- néhány kanál liszt.
Elkészítés:
A Kaffir lime leveleket beáztatjuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk őket a középső, kemény eret kivágva. A hagymát, a gyömbért, a koriandert, a fokhagymát, a citromfüvet és az erős paprikát a Hamé afrikai harcsa pástétommal együtt a turmixgépben sima péppé keverjük. Hozzáadunk 3-5 evőkanál hideg vizet, majd a tojást és a halszószt is.
Beleforgatjuk az egészen vékonyra szelt zöldbabot, a felaprított Kaffir lime leveleket és az apró kockákra vágott halfilét. A masszát az állagától függően egy kis liszt hozzáadásával szilárdítjuk.
Egy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat, és a masszából egy-egy evőkanálnyi mennyiséget belekanalazunk. Mikor mindkét oldala aranybarnára pirult, konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Forrón, friss korianderrel vagy citromgerezdekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!