Hamé halpástétomos Nizzai saláta

HAME_hal7508 copy

Hozzávalók:

  • római saláta vagy salátaszív
  • tojás
  • pár szem pici krumpli/újburgonya
  • ceruzabab
  • fekete olívabogyó
  • koktélparadicsom
  • lilahagyma
  • szardellafilé
  • Hamé tonhalas ízű halkrém

Öntethez:

  • fokhagyma
  • tárkony
  • fehér/vörösbor ecet
  • dijoni mustár
  • citrom
  • petrezselyem
  • friss bazsalikom

Elkészítés: 

Elkészítjük az öntetet:

Ehhez lereszelünk 1 gerezd fokhagymát, felaprítunk  friss tárkonyt és petrezselymet. Hozzáadjuk egy fél citrom levét, egy nagy teáskanál dijoni mustárt, egy teáskanál worchestershire szószt. Egy nagy evőkanál fehérborecettel és két evőkanál olívaolajjal kikeverjük.  Sóval, borssal ízesítjük és  egynemű állagúra kikeverjük.

Összeállítjuk a salátát:

A ceruzababot és az apró szemű újburgonyákat sóval-borssal és egy csepp citromlével lepirítjuk olajon, majd egy kis víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. A salátához a megmosott, megszárított római salátát szétterítjük egy tányéron. Egy fél fej lilahagymát vékony szeletekre vágunk és szétterítjük a saláta alapon. Pár szem koktélparadicsomot félbevágunk és azt is a salátánkra halmozzuk. Hozzárakunk pár szem fekete olívabogyót, és pár olajban eltett szardellafilét is. A picit lágyra főzött tojásokat felnegyedeljük és a salátánk tetejére halmozzuk. Hamé tonhalas pástétomot rakunk hozzá.  A salátánkhoz adjuk a megpárolt ceruzababot és újkrumplit is. Meglocsoljuk a dresszingünkkel. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.