HOZZÁVALÓK:
- 250 g gersli,
- 2 csomag Hamé lazacos pástétom,
- 1 nagyobb főtt cékla,
- 100 g zellerszár,
- 2 szál újhagyma,
- 2 ek balzsamecet,
- 2 ek olívaolaj,
- 1 marék friss, aprított kapor,
- szeletelt mandula
- néhány csipet frissen őrölt bors,
- néhány csipet tengeri só.
Elkészítés:
A gerslit sós vízben nagyjából 40-50 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, és folyó csapvízzel átmosva lehűtjük.
A céklát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm vastagságúra szeleteljük, majd a Hamé lazacos pástétommal együtt a gerslihez adjuk.
Végül a balzsamecetet, az olívaolajat és a friss, aprított kaprot is a salátához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hidegen, szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!