HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag leveles tészta,
- 10 dkg juhtúró,
- 2 csomag Hamé tonhalas krém,
- 10 szelet aszalt paradicsom,
- 1 db tojássárgája,
- frissen őrölt fekete bors,
- néhány csipet tengeri só,
- néhány szál snidling.
Elkészítés:
A leveles tésztát kihajtogatjuk, hosszában kettévágjuk, és egy pár perces „pihenő” után az egyik felének közepére halmozzuk egy csíkban a juhtúrót, a Hamé tonhalas krémet és a vékonyra szeletelt asztalt paradicsomokat, végül ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Figyeljünk, hogy a tészta minden szélénél hagyjunk szabadon körülbelül másfél-2 ujjnyi helyet.
A szabadon hagyott széleket bekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tészta másik felét ráfektetjük a halmozott lap tetejére. Az így kapott rétes széleit mindenhol jól körbenyomkodjuk, hogy sütés közben ne váljon szét.
A megmaradt tojássárgájával vékonyan lekenjük a rétes tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjon, és mielőtt betennénk a sütőbe, villával finoman megszurkáljuk.
A rétest 170 fokon, nagyjából 15-20 percig sütjük. Majdnem teljesen kihűlve, vékonyan felszeletelve, snidlinggel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!