JUHTÚRÓS-TONHALAS RÉTES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 10 dkg juhtúró,
  • 2 csomag Hamé tonhalas krém,
  • 10 szelet aszalt paradicsom,
  • 1 db tojássárgája,
  • frissen őrölt fekete bors,
  • néhány csipet tengeri só,
  • néhány szál snidling.
Sliced puff pastry pie stuffed with salmon and cheese close-up on the table. Horizontal top view from above

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatjuk, hosszában kettévágjuk, és egy pár perces „pihenő” után az egyik felének közepére halmozzuk egy csíkban a juhtúrót, a Hamé tonhalas krémet és a vékonyra szeletelt asztalt paradicsomokat, végül  ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Figyeljünk, hogy a tészta minden szélénél hagyjunk szabadon körülbelül másfél-2 ujjnyi helyet.

A szabadon hagyott széleket bekenjük a felvert tojássárgájával, majd a tészta másik felét ráfektetjük a halmozott lap tetejére. Az így kapott rétes széleit mindenhol jól körbenyomkodjuk, hogy sütés közben ne váljon szét.

A megmaradt tojássárgájával vékonyan lekenjük a rétes tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjon, és mielőtt betennénk a sütőbe, villával finoman megszurkáljuk.

A rétest 170 fokon, nagyjából 15-20 percig sütjük. Majdnem teljesen kihűlve, vékonyan felszeletelve, snidlinggel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!