KAPROS-LAZACKRÉMES GERSLISALÁTA CÉKLÁVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g gersli,
  • 2 csomag Hamé lazacos pástétom,
  • 1 nagyobb főtt cékla,
  • 100 g zellerszár,
  • 2 szál újhagyma,
  • 2 ek balzsamecet,
  • 2 ek olívaolaj,
  • 1 marék friss, aprított kapor,
  • szeletelt mandula
  • néhány csipet frissen őrölt bors,
  • néhány csipet tengeri só.
Bowl of buckwheat groats with vegetables and glass of orange juice on wooden table

Elkészítés:

A gerslit sós vízben nagyjából 40-50 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, és folyó csapvízzel átmosva lehűtjük.

A céklát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm vastagságúra szeleteljük, majd a Hamé lazacos pástétommal együtt a gerslihez adjuk.

Végül a balzsamecetet, az olívaolajat és a friss, aprított kaprot is a salátához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hidegen, szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!