Füstölt lazacos-fehérboros ravioli

FÜSTÖLT LAZACOS-FEHÉRBOROS RAVIOLI

Te is imádod a halas ételeket??
Hamarosan érkezik a boltokba az új füstös ízvilágú lazacos halpástétomunk!? Készítsd el az olaszos hangulatot idéző füstölt lazacos-fehérboros raviolit ezzel a halpástétommal, és ha szerinted is istenien finom ez az étel, akkor küld el ismerőseidnek! ?
Keresd a Hamé füstölt ízű halpástétomokat hamarosan az áruházak polcain.
#hame #pastetom #hal #fustolt #lazac #tonhal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 g finomliszt
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csomag Hamé füstölt lazacos pástétom

A szószhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy csipet bors
  • egy csipet szerecsendió
  • 100 ml tejszín
  • 60 ml száraz fehérbor

A díszítéshez:

  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit,
  2. lisztezett deszkán nyújtófával vékonyan kinyújtjuk a tésztát két részletben,
  3. a Hamé füstölt lazacos pástétomot falatonként kanállal az egyik tésztalapra halmozzuk, egymástól 2-2 centiméter távolságra,
  4. a másik tésztalapot az alsó tetejére illesztjük,
  5. a halmokat jól körbenyomkodjuk, bezárva a pástétomot,
  6. a raviolikat éles késsel elválasztjuk egymástól,
  7. sós, lobogó vízben készre főzzük őket (tipp: A Hamé füstölt lazacos ravioli akkor van kész, ha felúszik a főzővíz tetejére!),
  8. a szószhoz olajon óvatosan lepirítjuk a zúzott fokhagymát,
  9. sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval bolondítjuk,
  10. felöntjük a tejszínnel és fehérborral,
  11. ha felforrt, beleforgatjuk a raviolikat,
  12. szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.