Te is imádod a halas ételeket?🐟
Hamarosan érkezik a boltokba az új füstös ízvilágú lazacos halpástétomunk!🌋 Készítsd el az olaszos hangulatot idéző füstölt lazacos-fehérboros raviolit ezzel a halpástétommal, és ha szerinted is istenien finom ez az étel, akkor küld el ismerőseidnek! 😋
Keresd a Hamé füstölt ízű halpástétomokat hamarosan az áruházak polcain.
#hame #pastetom #hal #fustolt #lazac #tonhal
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g finomliszt
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 csomag Hamé füstölt lazacos pástétom
A szószhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- egy csipet bors
- egy csipet szerecsendió
- 100 ml tejszín
- 60 ml száraz fehérbor
A díszítéshez:
- 1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
- Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit,
- lisztezett deszkán nyújtófával vékonyan kinyújtjuk a tésztát két részletben,
- a Hamé füstölt lazacos pástétomot falatonként kanállal az egyik tésztalapra halmozzuk, egymástól 2-2 centiméter távolságra,
- a másik tésztalapot az alsó tetejére illesztjük,
- a halmokat jól körbenyomkodjuk, bezárva a pástétomot,
- a raviolikat éles késsel elválasztjuk egymástól,
- sós, lobogó vízben készre főzzük őket (tipp: A Hamé füstölt lazacos ravioli akkor van kész, ha felúszik a főzővíz tetejére!),
- a szószhoz olajon óvatosan lepirítjuk a zúzott fokhagymát,
- sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval bolondítjuk,
- felöntjük a tejszínnel és fehérborral,
- ha felforrt, beleforgatjuk a raviolikat,
- szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.