TONHALLAL TÖLTÖTT CUKKINI

HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek tejföl,
  • 1 ek napraforgóolaj,
  • 1 db tonhalkonzerv,
  • 2 csomag Hamé tonhalas krém zöldséggel,
  • 1 kisebb db cukkini,
  • 1 kisebb fej lila hagyma,
  • 150 g mexikói zöldségkeverék,
  • 1 db kaliforniai paprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg füstölt sajt,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint.
Zucchini stuffed with meat, vegetables and cheese. Zucchini boats. Loaded zucchini. overhead horizontal image

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, egy tepsibe vagy hőálló tálba tesszük és egy kevés olajjal átmasszírozzuk. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a kaliforniai paprikát, zöldségkeveréket és a tonhalkonzervet is.

A többi összetevőhöz hozzákeverjük a tejfölt és a Hamé tonhalas krémet, fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit összefőttek az ízek, a tölteléket belekanalazzuk a már előkészített cukkínikbe. A hajókat reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 180 fokon előmelegített sütőben 30 percen át készre sütjük.

Jó étvágyat