HOZZÁVALÓK:
- 3 ek tejföl,
- 1 ek napraforgóolaj,
- 1 db tonhalkonzerv,
- 2 csomag Hamé tonhalas krém zöldséggel,
- 1 kisebb db cukkini,
- 1 kisebb fej lila hagyma,
- 150 g mexikói zöldségkeverék,
- 1 db kaliforniai paprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg füstölt sajt,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, egy tepsibe vagy hőálló tálba tesszük és egy kevés olajjal átmasszírozzuk. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a kaliforniai paprikát, zöldségkeveréket és a tonhalkonzervet is.
A többi összetevőhöz hozzákeverjük a tejfölt és a Hamé tonhalas krémet, fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit összefőttek az ízek, a tölteléket belekanalazzuk a már előkészített cukkínikbe. A hajókat reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 180 fokon előmelegített sütőben 30 percen át készre sütjük.
Jó étvágyat