AFRIKAIHARCSA-KRÉMES POKE BOWL

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg basmati rizs,
  • 1 érett ananász,
  • 2 csomag Hamé afrikai harcsa krém zöldséggel,
  • negyed fej lilakáposzta,
  • 2 db sörretek,
  • 1 db sárgarépa,
  • fél kígyóuborka,
  • 5 dkg algachips,
  • 6 ek szezámmagolaj,
  • 2 ek szójaszósz,
  • 2 rizsecet,
  • 3-5 dkg szezámmag (fehér, fekete vegyesen).
Hawaiian salmon fish poke bowl with rice, radish,cucumber, tomato, sesame seeds and seaweeds. Buddha bowl. Diet food.

Elkészítés:

A rizst folyó csapvízzel alaposan átmossuk, egy edényben kis olajon megpirítjuk, majd kétszeres vízzel felengedve készre főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Az ananászt megmossuk, meghámozzuk, és a fás közepét kivágva háromszögekre daraboljuk. A lilakáposztát, sörretket, sárgarépát és kígyóuborkát megmossuk, majd zöldséghámozóval szalagokra vágjuk. Az ananászt egy felhevített serpenyőben zsiradék nélkül mindkét oldalán átsütjük.

A Hamé afrikai harcsakrémet, szezámmagolajat, szójaszószt és rizsecetet egy tálkában homogénre keverjük.

A tálaláshoz a kihűlt rizst mélytányérba kanalazzuk, és ízlés szerint rendezgetve ráhalmozzuk a ropogós zöldségszalagokat. A pirított ananászt a halmok közepére fektetjük, majd az egészet jó alaposan meglocsoljuk a harcsakrémes szósszal.

Az ételt algachipsszel és szezámmaggal jócskán megszórva, hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!