HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg basmati rizs,
- 1 érett ananász,
- 2 csomag Hamé afrikai harcsa krém zöldséggel,
- negyed fej lilakáposzta,
- 2 db sörretek,
- 1 db sárgarépa,
- fél kígyóuborka,
- 5 dkg algachips,
- 6 ek szezámmagolaj,
- 2 ek szójaszósz,
- 2 rizsecet,
- 3-5 dkg szezámmag (fehér, fekete vegyesen).
Elkészítés:
A rizst folyó csapvízzel alaposan átmossuk, egy edényben kis olajon megpirítjuk, majd kétszeres vízzel felengedve készre főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Az ananászt megmossuk, meghámozzuk, és a fás közepét kivágva háromszögekre daraboljuk. A lilakáposztát, sörretket, sárgarépát és kígyóuborkát megmossuk, majd zöldséghámozóval szalagokra vágjuk. Az ananászt egy felhevített serpenyőben zsiradék nélkül mindkét oldalán átsütjük.
A Hamé afrikai harcsakrémet, szezámmagolajat, szójaszószt és rizsecetet egy tálkában homogénre keverjük.
A tálaláshoz a kihűlt rizst mélytányérba kanalazzuk, és ízlés szerint rendezgetve ráhalmozzuk a ropogós zöldségszalagokat. A pirított ananászt a halmok közepére fektetjük, majd az egészet jó alaposan meglocsoljuk a harcsakrémes szósszal.
Az ételt algachipsszel és szezámmaggal jócskán megszórva, hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!