HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg közepes méretű, sütni való burgonya,
- 350 g zsíros tejföl,
- 2 csomag Hamé makrélás krém,
- 75 g tejszínes torma,
- 10 nagyobb csemegeuborka,
- 1 nagy csokor friss kapor,
- néhány csipet frissen őrölt bors,
- néhány csipet tengeri só.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Amíg bemelegszik, a burgonyát jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük.
A kaprot és a csemegeuborkát felaprítjuk, majd a Hamé makrélás krémmel együtt a tejfölbe forgatjuk.
A megsült krumplikat óvatosan kicsomagoljuk, a tetejüket hosszában bevágjuk. A vájatba bőven kanalazunk a makrélás masszából, az ételt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A krumplicsónakokat melegen, friss kaporral megszórva, uborkaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!