HÉJÁBAN SÜLT, TORMÁS-MAKRÉLÁS TÖLTÖTT BURGONYA

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg közepes méretű, sütni való burgonya,
  • 350 g zsíros tejföl,
  • 2 csomag Hamé makrélás krém,
  • 75 g tejszínes torma,
  • 10 nagyobb csemegeuborka,
  • 1 nagy csokor friss kapor,
  • néhány csipet frissen őrölt bors,
  • néhány csipet tengeri só.

 

12308593_s

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Amíg bemelegszik, a burgonyát jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük.

A kaprot és a csemegeuborkát felaprítjuk, majd a Hamé makrélás krémmel együtt a tejfölbe forgatjuk.

A megsült krumplikat óvatosan kicsomagoljuk, a tetejüket hosszában bevágjuk. A vájatba bőven kanalazunk a makrélás masszából, az ételt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A krumplicsónakokat melegen, friss kaporral megszórva, uborkaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!