Halkrémes ázsiai pirított rízs

HAME_hal7543
  • rizs,
  • zöldborsó/cukorborsó,
  • újhagyma,
  • fokhagyma,
  • répa,
  • piros kaliforniai paprika,
  • lilakáposzta,
  • brokkoli/ csili,
  • gyömbér,
  • szezámolaj,
  • szójaszósz,
  • halszósz,
  • tojás,
  • mogyoró, esetleg gomba vagy ananász
A zöldségeket előkészítjük, megmossuk, daraboljuk. A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymákat vékony karikákra szeleteljük. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. A csili paprikát vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben egy kanál ét- és egy csepp szezámolajat hevítünk és rádobjuk az újhagymát, a csilit, gyömbért és fokhagymát. Pár perc alatt illatosra pirítjuk az alapunk. Hozzádobjuk a julienne répát, a kockázott paprikát és az apró brokkoli-rózsákat is. Összepirítjuk picit. Közben minden további alapanyagot a kezünk közelébe készítünk. Hozzáadjuk a vékonyra csíkozott káposztát is, majd a felszeletelt gombát is és pár percig összesütjük. Beledobjuk a zöldborsót is, ha lepirultak a zöldségek, jöhet bele a főtt és kihűtött rizs, egy csepp pirított szezámolaj, egy kanál halszósz és egy kevés szójaszósz. Nagy lángon összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a Hamé pástétomot is. Pár perc alatt készre sütjük! A tálaláshoz friss koriandert vagy petrezselymet aprítunk, és pirított mogyoróval, vékonyra szeletelt csilivel és újhagymával tálaljuk.